[vc_row][vc_column][woodmart_gallery view=“grid“ spacing=“0″ woodmart_css_id=“6342f2a4d8b26″ img_size=“large“ columns=“3″ caption=“0″ lazy_loading=“no“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MzQyZjJhNGQ4YjI2Iiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfZ2FsbGVyeSIsImRhdGEiOnsidGFibGV0Ijp7fSwibW9iaWxlIjp7fX19″][vc_column_text woodmart_inline=“no“ text_larger=“no“]Plamienka zimná (v japonskej kuchyni známa ako Enokitake) spolu s Uchovcom bazovým (Ucho Judášovo) patria do zimnej hubárskej sezóny. Obe huby obsahujú biologicky aktívne látky, a napr. v tradičnej čínskej medicíne sú cenené pre ich medicinálne vlastnosti. Viac o zimných hubách a ich benefitoch pre zdravie sa dočítate TU.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_gallery view=“grid“ spacing=“0″ woodmart_css_id=“6342f2b970d63″ img_size=“2000×4000″ columns=“3″ caption=“0″ lazy_loading=“no“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2MzQyZjJiOTcwZDYzIiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfZ2FsbGVyeSIsImRhdGEiOnsidGFibGV0Ijp7fSwibW9iaWxlIjp7fX19″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_gallery images=“5276,5275″ view=“grid“ spacing=“0″ woodmart_css_id=“63da94100af3a“ img_size=“full“ columns=“3″ caption=“0″ lazy_loading=“no“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2M2RhOTQxMDBhZjNhIiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfZ2FsbGVyeSIsImRhdGEiOnsidGFibGV0Ijp7fSwibW9iaWxlIjp7fX19″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_text_block woodmart_css_id=“63da950c1940c“ woodmart_inline=“no“ responsive_spacing=“eyJwYXJhbV90eXBlIjoid29vZG1hcnRfcmVzcG9uc2l2ZV9zcGFjaW5nIiwic2VsZWN0b3JfaWQiOiI2M2RhOTUwYzE5NDBjIiwic2hvcnRjb2RlIjoid29vZG1hcnRfdGV4dF9ibG9jayIsImRhdGEiOnsidGFibGV0Ijp7fSwibW9iaWxlIjp7fX19″ parallax_scroll=“no“ wd_hide_on_desktop=“no“ wd_hide_on_tablet_landscape=“no“ wd_hide_on_tablet=“no“ wd_hide_on_mobile=“no“]Príprava a varenie: 35 min
|
Postup:
1. Sušené Judášové Uši som dal prvé do teplej vody do misky nech nabobtnajú. Plamienky som očistil a umyl vo vode, väčšie klobúky nakrájal a odstránil nožičky. Judášové uši som po nabobtnaní nakrájal na rezančeky julienne široké cca 1cm.
2. V Miske som dal 3-4 PL ryžovej múky (Solamyl nebol, ale ako náhrada vyhovuje), tak 1 dcl teplej vody a rozmiešať v tom– bude sa to v tej miske dať celkom riedke, ale po uvarení to stuhne. Ostrokyslá polievka nemá úplne tekutú konzistenciu, v čínskej kuchyni sa veľa zahusťuje škrobmi.
3. Vo väčšom hrnci som nastrúhal zázvor, zalial ryžovým octom a až tretia prišla 1 menšia PL bravčovej masti (aby sa to nerestovalo sprudka a zázvor sa nespálil). Pridal som huby, rybiu omáčku, sweet chilli omáčku, 2 štipky soli, čierne korenie, a kúsok chilli papričky. Sprudka stir-fry, potom som to zalial 1 litrom slepačieho vývaru a nechal 12 minút variť.
4. Medzitým som si v druhom hrnci uvaril ázijské rezance – dajú sa použiť hocijaké, ja som dal z Ázijského týždňa v Lidli.
5. Po 12 minútach varenia na miernom plameni som vmiešal zahusťovadlo z ryžovej múky a vody a povaril 1 minútu. Potom som to dal na maximum, varechou vytvoril v polievke vír a doňho rozklepol vajco ( vajce je lepšie rozklepnúť do pohára keby náhodou bolo pokazené nech nepokazíte celú polievku – vlastná skúsenosť). Po miešaní, sa vajce vďaka vysokej teplote a prítomnosti octu v polievke zrazí. Na záver som už len pridal nakrájané jarné cibulky a petržlenovú vňať ( koriander som nemal).
[/woodmart_text_block][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]